skip to main content

Επίτευξη ρεκόρ Guinness με πάνω από 4.000 βουβαλίσια μπιφτέκια

Κατόπιν άρχισε και η παρασκευή των περισσότερων από 4.000 μπιφτεκιών από βουβαλίσιο κρέας, τα οποία παρασκευάστηκαν και τηγανίστηκαν με τη συνεργασία του συλλόγου Εστιατόρων Ν. Σερρών, των Βουβαλοτρόφων της Κερκίνης, των Ελλήνων και Ευρωπαίων Αρχιμαγείρων και των μαθητών των σχολών μαγειρικής του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ και του ΙΕΚ Σερρών, πετυχαίνοντας έτσι για πρώτη φορά, παγκόσμια, την παρασκευή και το τηγάνισμα χιλιάδων μπιφτεκιών, συνολικού βάρους 312,5 κιλών, μέσα σε τέσσερις ώρες.
Έτσι μετά τη μεγαλύτερη μπουγάτσα, ο νομός Σερρών κατέκτησε ακόμη μια θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «στοίχημα» για την κατάκτηση μιας θέσης στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness ήταν να παρασκευαστούν πάνω από 250 κιλά (meat balls) μπιφτέκια, κάτι που επιτεύχθηκε με το παραπάνω. Για την παρασκευή χρειάστηκαν 305 κιλά κρέας από βουβάλι, εξήντα κιλά κρεμμύδια, τριάντα κιλά γάλα, φρυγανιά, πολλά μυρωδικά και βέβαια τέχνη και μεράκι από τους περίπου εβδομήντα μάγειρες που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Σημερινή Σερρών
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009, 10:11:30