skip to main content

Συνέδριο Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις Σέρρες 22-24 Μαΐου 2009

Ο Νομός Σερρών, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αποτελεί τον κατεξοχήν δίαυλο επικοινωνίας της Ελλάδας με την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου Σερρών εντάσσεται η προώθηση της συνεργασίας με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας, καθώς και των Επιμελητηρίων των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης και ιδιαίτερα των πρόσφατα ενταγμένων ή υπό ένταξη στην Ε.Ε. χωρών.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωσή, καθώς οι Σέρρες  διαθέτουν τα χαρακτηριστικά και τις υποδομές για να φιλοξενήσουν το  «Συνέδριο Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις Σέρρες 22-24 Μαΐου 2009»

 Στόχοι του Συνεδρίου

1. Η ανάδειξη ενός Ελληνικού - Σερραϊκού αγροδιατροφικού μοντέλου στη βάση της ασφαλούς και ποιοτικής παραγωγικής διαδικασίας των τοπικών ποικιλιών αγροτικών προϊόντων
2. Πιστοποίηση και πατρότητα του Βουβαλίσιου καβουρμά - Βουβαλιού ως διακριτού προϊόντος του Ν. Σερρών - Ελλάδας, ένα παραδοσιακό προϊόν με υψηλή ποιότητα και προστιθέμενη αξία, το οποίο μπορεί να καθιερώσει το «Kerasma» στις διεθνείς αγορές
3. Συνειρμική σύνδεση του προϊόντος (Βουβάλι) με την περιοχή Κερκίνη - Ελλάδα στη συνείδηση του επισκέπτη - τουρίστα
4. Πιστοποίηση άλλων χαρακτηριστικών προϊόντων (Μπουγάτσα, Ακανές, Αλεύρι, Πατάτα, Ρύζι, Ντοματάκι, Ρεβύθι, Φασόλια, Κεράσι, κλπ) ως Π.Γ.Ε. ή Π.Ο.Π. και εκμετάλλευσή τους στην προσπάθεια τουριστικής προβολής του Νομού και της Ελλάδας.
5. Δραστηριοποίηση των φορέων και των πολιτών για την καταγραφή:
• των τοπικών προϊόντων και συνταγών της τοπικής γαστρονομίας
• κάθε είδους πληροφορία στον χώρο των τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας
6. Μόνιμη συνεργασία των φορέων της Ελλάδας και των Νομών για την προβολή των τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας, με τη διοργάνωση ειδικών εκθέσεων και γιορτών
7. Εφαρμογή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των τοπικών Παραγωγών, Ξενοδόχων και Εστιατόρων για την διάθεση και απρόσκοπτη τροφοδότηση των παραδοσιακών προϊόντων
8. Δραστηριοποίηση και συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των απόδημων Ελλήνων, για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών